Buitenspeeldag

Jaarlijks is JOS vzw een mede-organisator van de Buitenspeeldag in groot Sint-Niklaas. Op deze pagina kan je jaarlijks het programma terug vinden van de Buitenspeeldag. Deze wordt jaarlijks rond Maart gepubliceerd.

De Buitenspeeldag in Sint-Niklaas focust zich sinds 2017 op de effectieve belevenis van het buitenspelen bij kind en ouders. Zo proberen we de Buitenspeeldag in te vullen door prikkels aan te bieden aan kinderen en ouders die hen aanzetten of motiveren tot spelen in de straten, pleinen, buurten, bossen, parken, sportvelden, … zoals deze zich in het dagelijkse leven aanbieden. Zo willen wij hen een voorbeeld bieden van op welke manier zij dagelijks op verschillende plaatsen in de stad buiten spelen kunnen beleven. Vorige edities deden we dit onder andere door activiteiten aan te bieden in de thema’s buiten-: sporten, cultuur beleven, spelen in het bos, veilig op stap, ontmoeten en ontspannen, spelen in de buurt, speelstraten en urban streetlife.

Meewerken aan de Buitenspeeldag

Je kan op verschillende manieren meewerken aan de Buitenspeeldag: deel uitmaken van de organisatie, vrijwilliger zijn de Buitenspeeldag zelf, zelf iets organiseren met je vereniging op de Buitenspeeldag.
Heb je interesse om deel te nemen, stuur een mailtje naar één van de JOS medewerkers.

Programma Buitenspeeldag

https://www.sint-niklaas.be/vrije-tijd/jeugd/buitenspeeldag